Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Φιλική ήττα για Άρη από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη με 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στη φιλική αναμέτρηση που είχε άρωμα... από ντέρμπι της Super League με περισσότερους από 10.000 θεατές, όμως σημαδεύτηκε από ένα μικροεπεισόδιο.

Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι οπαδοί
του Άρη πέταξαν μία κροτίδα στον Ανέστη (δείτε αναλυτικά εδώ).

Για την Ένωση πέτυχε δύο θεαματικά γκολ ο Μάνταλος, στο 16΄ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και άψογο συρτό διαγώνιο σουτ στη γωνία του Διούδη και στο 21΄ με φανταστικό ανάποδο ψαλίδι. Το γκολ με το οποίο ο Άρης μείωσε στο 68΄ σκόραρε ο Ιντζίδης με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ανάκολγου.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια στο ματς. Το πρώτο από λάθος απομάκρυνση του Μπούρμπου στο 11΄ και το δεύτερο με σουτ του Μπακασέτα στο 53΄.
Οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ ο Άρης παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος στο δεύτερο 45λεπτο και έλεγξε το ρυθμό έχοντας κι άλλες φάσεις εκτός από το γκολ.
Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλο έδειξε αδυναμίες στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ΑΕΚ εμφάνισε την ανωτερότητά της παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο άφησε θετικές εντυπώσεις παρουσιάζοντας ελπιδοφόρα στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πίεσε περισσότερο.
Ο αγώνας
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα και να ελέγχει τον ρυθμό. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν από πλευράς ΑΕΚ, με σουτ του Πλατέλλα που απέκρουσε ο Διούδης στο 10΄. Επίσης, μετά την εκτέλεση του κόρνερ υπήρξε αυτοδοκάρι. Στο 11΄ ο Μπούρμπος λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να απομακρύνει.
Κυρίαρχη η ΑΕΚ, γκολάρες ο Μάνταλος
Στο 16΄ η ΑΕΚ έκανε το 0-1 με γκολ του Μάνταλου. Ο αρχηγός της Ένωσης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Διούδη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ στη γωνία.
Στο 20΄ η ΑΕΚ είναι νέα καλή στιγμή, αρχικά με τον Μάνταλο από κοντινή απόσταση μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια με σουτ του Γιόχανσον που απέκρουσε ο Διούδης.
Στο 21΄ ο Μάνταλος σκόραρε το δεύτερο γκολ του στο ματς και αυτό ήταν καταπληκτικό. Μετά από ασταθή απομάκρυνση του Ραούλ Μπράβο με κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Άρη, ο αρχηγός της Ένωσης έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Στο 25΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με σουτ του Μπακασέτα που μπλόκαρε ο Διούδης και στο 26΄ έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία, με τον Διούδη να νικάει τον Αλμέιδα σε κοντινό πλασέ.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Άρη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Η ΑΕΚ είχε 1-2 καλά σουτ ακόμη, με τον Διούδη να είναι σταθερός στις επεμβάσεις του στις περιπτώσεις που χρειάστηκε. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 0-2.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το ματς ήταν πιο ισορροπημένο. Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 53΄, με δυνατό σουτ του Μπακασέτα και ο Άρης απάντησε με ένα καλό σουτ του Βουτσιά στο 57΄.
Βελτιώθηκε και μείωσε ο Άρης
Ο Άρης βελτίωνε αισθητά την απόδοσή του όσο κυλούσαν τα λεπτά ελέγχοντας το παιχνίδι και δείχνοντας πιο επιθετικές διαθέσεις. Στο 65΄ έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία του με σουτ του Τάτου που απέκρουσε ο Ανέστης δύσκολα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε νέα δύσκολη επέμβαση στο 67΄ διατηρώντας το μηδέν.
Στο 68΄ ο Άρης βρήκε δίχτυα, με τον Ιντζίδη να μειώνει σε 1-2 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ανάκογλου.
Από κει και πέρα και μέχρι το φινάλε ο Άρης συνέχισε να πιέζει και να είναι καλύτερος στο παιχνίδι, δημιουργώντας και κάποιες φάσεις ακόμη, δίχως όμως να αλλάζει κάτι, με το 1-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Διούδης, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Ρόβας, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ντούνης, Αντρέου, Μιλούνοβιτς, Τάτος, Ίλιτς. Έπαιξαν και οι: Παυλίδης, Νέτο, Καπνίδης, Ανάκογλου, Ν' Λουντούλου, Αναγνωστόπουλος, Τάτος
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπακασέτας, Αλμέϊδα. Έπαιξαν και οι: Μπακάκης, Πέκχαρτ, Κολοβέτσιος, Πατίτο, Τζανετόπουλος, Μανωλάς, Ντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου