Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ψυχωμένος Ηρακλής κόντρα στην ΑΕΚ, πήρε βαθμό στο ΟΑΚΑ

Ο μαχητικός και άριστα στημένος Ηρακλής "μπλόκαρε" την ΑΕΚ και "απέδρασε" με το βαθμό της "λευκής" ισοπαλίας (0-0) από το ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League.Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, έδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι προσπαθεί να μην επηρεάζεται
από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το σύλλογο, παίζοντας με ψυχή και πάθος και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στον τακτικό τομέα. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους "κιτρινόμαυρους", ενώ είχε και ευκαιρίες για να σκοράρει, κατακτώντας τελικά το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι "κυανόλευκοι" είχαν και ορισμένα παράπονα από τη διαιτησία του Μπλάνα (σφύριξε πρώτη φορά σε ματς Super League). Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα έμμεσο που δεν δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ "φώναξαν" και για αποβολή του Σιμόες με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε σκληρό φάουλ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.
Η Ένωση στον αντίποδα παρουσιάστηκε αγχωμένη, έχοντας ως στόχο να νικήσει για να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Δυσκολεύτηκε αρκετά στη δημιουργία φάσεων και παρότι είχε τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ήταν αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια.
Η ΑΕΚ λοιπόν ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό και τον Πλατανιά με 7 βαθμούς, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα, ενώ ο "Γηραιός" πήρε τον δεύτερο βαθμό του μετά από εκείνον της πρεμιέρας στην έδρα της Λάρισας, που είναι πολύτιμος για τη συνέχεια.
Ο αγώνας
Ο Ηρακλής μπήκε πολύ «διαβασμένος» στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι φόρτωσαν αμυντικά τα άκρα προσπαθώντας να μην αφήσουν χώρους σε Ροντρίγκες και Βάργκας αλλά και Μπακάκη και Ντίντακ που θα επιχειρούσαν να ανέβουν. Ενώ δεν άφησαν και κανέναν χώρο έξω από την περιοχή για να γίνει απειλητικός ο Μπακασέτας. Το αποτέλεσμα ήταν σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ να φτάνει μέχρι τα… πέριξ της περιοχής του Ηρακλή, αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητική. Στα 45 λεπτά, η Ένωση είχε μόνο μια καλή κεφαλιά του Ροντρίγκες στο 9ο λεπτό, την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον. Κατά τα άλλα… τίποτα. Βεβαίως σ’ αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός πως οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν εξαιρετικά κακές τελικές πάσες. Όλες πάνω στον Χουάντερσον. Από την άλλη μεριά ο Ηρακλής, στο 27΄ είχε μία καλή στιγμή με σουτ του Λάμπρου.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τιμούρ Κετσπάγια προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τους Χριστοδουλόπουλο, Πλατέλλα να παίρνουν τις θέσεις των Πέκχαρτ, Βάργκας. Η διάταξη (4-2-3-1) διατηρήθηκε και ο Μπακασέτας πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λάζαρο να κινείται από πίσω του. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 48', όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, ο Ανέστης είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του. Στο 55', έπειτα από αντεπίθεση, η μπάλα στρώθηκε στον Γιόχανσον, ο οποίος έκανε ένα ξερό σουτ, όμως ο Χουάντερσον κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 58' ο Πατίτο έκανε μια επέλαση από τον άξονα, έκανε και το πλασέ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 75' με ένα γυριστό του Λεοζίνιο μέσα από την περιοχή, που πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στα λεπτά που απέμεναν, κέρδισε κάποια στημένα έξω από την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί. Στο 94' ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» σε ένα μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο από τον Κυριακίδη από αριστερά μέσα στην περιοχή και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72' Αραβίδης), Γιόχανσον, Πατίτο, Βάργκας (46' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ (46' Πλατέλλας).
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (59' Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54' Πασάς), Περόνε (83' Λουκίνας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου