Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το δικαίωμα στο νερό είναι οικουμενικό, αναπαλλοτρίωτο, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το δικαίωμα στο νερό είναι οικουμενικό, αναπαλλοτρίωτο, θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα  - Κεντρική Εικόνα
«Το νερό είναι οικουμενικό, αναπαλλοτρίωτο και θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε χθες στην συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.Στην ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι «αυτά
που υπερασπιζόμαστε είναι τα αδιαπραγμάτευτα, τα πολύτιμα, τα ανεκτίμητα, αυτά που μας προσδιορίζουν. Δεν είναι μόνο τα δικαιώματα, δεν είναι μόνο οι αναπαλλοτρίωτες ελευθερίες και εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου, είναι και τα δημόσια αγαθά, τα κοινά σε όλους πράγματα, τα πιο ζωτικά στοιχεία, όπως το νερό, τα πιο πολύτιμα εργαλεία, όπως τα δίκτυα.

Ότι ένα καθεστώς το οποίο εποφθαλμιά όχι απλώς τη Δημοκρατία που έχει καταλύσει, αλλά και την ίδια την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ύπαρξη, υπογράμμισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, βάζει στο στόχαστρο τα δίκτυα και τα ζωτικά αγαθά, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΔΕΗ, εκείνα τα οποία αποτελούν τα εργαλεία επιβίωσης, εκείνα τα οποία αποτελούν τις εγγυήσεις για την ανάκαμψη και τη χειραφέτηση του λαού μας, δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέστησε σαφές ότι «υπερασπιζόμενοι το νερό, υπερασπιζόμενοι την ΕΥΔΑΠ από την ιδιωτικοποίηση, συμπαραστεκόμενοι, συμπαριστάμενοι και συμμαχώντας με τους εργαζομένους που δίνουν μία μάχη που δεν είναι συντεχνιακή, αλλά είναι μάχη όλων μας, διατρανώνουμε ότι αυτό το καθεστώς θα πέσει. Θα πέσει γιατί θα το ρίξουμε. Θα πέσει με πάταγο, με κρότο. Και, βέβαια, όλα αυτά τα οποία βίαια αφαιρούνται, όλα αυτά που αντισυνταγματικά διασπαθίζονται και αλώνονται, ο λαός μας θα τα πάρει πίσω και θα τα αξιοποιήσει».
Κλείνοντας την ομιλία της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υποσχέθηκε ότι το κόμμα της θα δώσει μάχη ώστε να μην παραδοθεί η ΕΥΔΑΠ στα εγχώρια και ξένα αρπακτικά.
«Ξέρουμε να τις δίνουμε καλύτερα από εκείνους που σήμερα ως τζάμπα μάγκες θέλουν να πουλήσουν το σύμπαν. Και είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου