Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτη "γκέλα" για ΠΑΟΚ, "πέταξε" ευκαιρίες και βαθμούς με Ξάνθη

Ο ΠΑΟΚ έχασε απίθανες ευκαιρίες και αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ (0-0) με την Ξάνθη στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική της Super League, έχοντας το πρώτο του "στραβοπάτημα" στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος είχε δύο καλές στιγμές στο
μέτριο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με Κάμπος και Ροντρίγκες (σε δύο φάσεις) να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα από θέσεις βολής, χάνοντας δύο βαθμούς στην έδρα του.

Η Ξάνθη που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 69΄ εξαιτίας αποβολής του Λάζιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, είχε σπουδαία ευκαιρία στο 61΄ με τον Νιέτο και πήρε με εξαιρετική εμφάνιση του τερματοφύλακά της Ζίβκοβιτς τον πρώτο της βαθμό στη σεζόν.
Ο αγώνας
Διπλό στοπ του Ζίβκοβιτς στον ΠΑΟΚ
Στο 8΄  ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με συρτό σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες λίγο έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο 9ο λεπτό, ο Κουλούρης βγήκε σε θέση τετ α τετ μετά από ωραία πάσα του Τσίμιροτ, όμως ο Ζίβκοβιτς είπε ξανά "όχι" στο πλασέ του. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης αντέδρασε άψογα και στις δύο φάσεις των γηπεδούχων σε διάστημα δύο λεπτών, διατηρώντας το μηδέν στο πρώτο δεκάλεπτο.
Ένταση με Λουτσέσκου
Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου υπήρξε μία ένταση στο γήπεδο. Οπαδοί του ΠΑΟΚ από την κερκίδα των επισήμων διαμαρτυρήθηκαν για κάποια χειρονομία του Λουτσέσκου. Στον πάγκο της Ξάνθης έσπευσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης, για να πει στον προπονητή της ακριτικής ομάδας να ηρεμήσει, ενώ είχε συνομιλία και με τον τέταρτο διαιτητή του αγώνα, κ. Γιαννουλάκη. Ο εκνευρισμός μάλιστα μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο με ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα και νεύρα των παικτών σε εκείνο το χρονικό σημείο, με τα πνεύματα να ηρεμούν γρήγορα.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. Μετά τις δύο καλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στο 8΄ και στο 9΄ δεν σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις, με το παιχνίδι να έχει αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και νευρικότητα. Η ομάδα του Ίβιτς είχε την κατοχή της μπάλας (76%-24%) όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν κυρίως τις αντεπιθέσεις για να γίνουν επικίνδυνοι επιθετικά.
Σπουδαίες ευκαιρίες για ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Στο 50΄ ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Πέλκας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και "έσπασε" τη μπάλα παράλληλα, με τον Κάμπος να πλασάρει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι από το σημείο του πέναλτι.
Στο 61΄  η Ξάνθη απάντησε χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Ο Τσίμιροτ έκανε λάθος, του έκλεψε τη μπάλα ο Καμαρά ο οποίος πάσαρε στον Λάζιτς, ο Σέρβος "έσπασε" στον Νιέτο και ο τελευταίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι, με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Στο 66΄ ο Πέλκας σέντραρε, ο Ροντρίγκες με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι γύρισε τη μπάλα προς τη μικρή περιοχή με τον Ζίβκοβιτς να αποκρουεί και τον Μάτος που πήρε το ριμπάουντ να καθυστερεί να εκτελέσει και να κόβεται. Στη φάση προκλήθηκε αναστάτωση καθώς ο Γουάλας μετά την απομάκρυνση της μπάλας έμεινε πεσμένος στο έδαφος.
Αποβολή του Λάζιτς
Στο 69΄ ο Λάζιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όταν σε προσπάθειά του να κατεβάσει τη μπάλα χτύπησε τον Τζαβέλλα με τα χέρια στον πρόσωπο. Η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες έτσι για τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα. Στο 71΄  ο Πέλκας πάσαρε στον Ροντρίγκες που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής με τη μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Στο 73΄  ο Νιέτο έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με τον Γλύκο να διώχνει δύσκολα τη μπάλα με το ένα χέρι. Στο 75΄ ο Ισπανός εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση με τον Γλύκο να μπλοκάρει.
Απίθανες ευκαιρίες για ΠΑΟΚ με Ροντρίγκες στο φινάλε
Στο 83΄  ο Γκάρι Ροντρίγκες έχασε απίθανη ευκαιρία για να σκοράρει και να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ. Μετά από γύρισμα του Αθανασιάδη στην περιοχή, ο επιθετικός του "Δικεφάλου" βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του στην κίνηση πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.
Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά έκλεισε την Ξάνθη (που έπαιζε με παίκτη λιγότερα από το 69΄) στην περιοχή της, πιέζοντας για το γκολ της νίκης. Στο 94΄  οι "ασπρόμαυροι" έχασαν απίστευτη ευκαιρία. Ο Τιάμ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς ο οποίος απέκρουσε, με τον Ροντρίγκες να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας πέφτοντας όμως να μη μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα σε κενή εστία, με τον Φλίσκα να προλαβαίνει να απομακρύνει σχεδόν πάνω στη γραμμή.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας (αρχ.), Λέοβατς, Τσίμιροτ (Τιάμ 79΄), Κάνιας, Μπίσεσβαρ (Πέλκας 46΄), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (Αθανασιάδης 59΄)
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Γουάλας (Λ. Ορφανίδης 81΄), Φλίσκας (αρχ.), Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρα, Ντε Λούκας, Νιέτο (Ράνος 90΄+3΄), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (Βασιλακάκης 64΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου