Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

«Κλείδωσε» το ραντεβού Παπανδρέου - Θεοχαρόπουλου, εν αναμονή με Γεννηματά

kai-ksafnika-psinetai-sunantisi-papandreou---gennimataΣυνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο θα έχει αύριο Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, με βασικό θέμα συζήτησης τη σύμπραξη των ευρύτερων δυνάμεων του χώρου για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.  

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του πρώην πρωθυπουργού, «η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Κινήματος και θα γίνει στις 4:00μμ, στο γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη Βουλή».
Το ραντεβού αυτό έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται στο χώρο της κεντροαριστεράς, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται στα σκαριά μια συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Μετά το ναύγιο των συνομιλιών μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού, διάλογο στον οποίο δεν συμετείχε τελικά το ΚΙΔΗΣΟ, φαίνεται ότι το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού αποφάσισε να αναθερμάνει την υπόθεση ανασυγκρότησης της πολυκερματισμένης κεντροαριστεράς. 
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο κ.Παπανδρέου θα παρουσιάσει τόσο στον κ.Θεοχαρόπουλο, όσο και στην κυρία Γεννηματά ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων -όπως είχε δεσμευτεί να κάνει πριν από περίπου 3 μήνες- πάνω στο οποίο θα επιδιωχθεί μια συμφωνία κομμάτων και κινήσεων της κεντροαριστεράς, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για εκλογή οργάνων από τη βάση και η κοινή κάθοδος στις ερχόμενες εκλογές.
Προηγήθηκε -όπως ανέφερε και η «Εφημερίδα των Συντακτών»- κλειστή σύσκεψη προ ημερών της στενής ομάδας συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων οι Φίλ. Σαχινίδης, Μιχ. Καρχιμάκης, Γ. Ελενόπουλος κ.ά. στην οποία συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ο διάλογος. 
Στο μεταξύ, με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος διαψεύστηκε δημοσίευμα ιστοσελίδας στο οποίο γινόταν λόγος για απόφαση ένταξης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Με προβοκάτσιες από δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, δεν γίνεται πολιτική. Προς όσους επιμένουν στην ύπαρξη παρασκηνιακών κινήσεων και συμφωνιών: δεν επιχειρήθηκαν, δεν έγιναν και δεν θα γίνουν από το ΚΙΝΗΜΑ. Ποτέ. Το ΚΙΝΗΜΑ και ο πρόεδρός του δεν θα παρεκκλίνουν από τις δέουσες πρωτοβουλίες, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Τελεία και παύλα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου