Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Oι FT στην ελληνική επαρχία: Πόσα ακόμη μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα;

oi-ft-stin-elliniki-eparxia-posa-akomi-mporei-na-anteksei-auti-i-xwraΟδοιπορικό στην ελληνική επαρχία πραγματοποίησαν οι Financial Times σημειώνοντας ότι «μολονότι οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από τα μυαλά αρκετών στην Ευρώπη, στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα».

Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας Χένρι Φόι ξεκίνησε το ταξίδι του από το παράδειγμα του χωριού Εφύρα στην Ηλεία, μιας περιοχής που ονοματίστηκε από τον Όμηρο ως ένα από τα σημεία που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας.

«Είμαστε σε κίνδυνο. Όλα καθημερινά γίνονται χειρότερα. Του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα. Χρειαζόμαστε βοήθεια» δηλώνει στου FT ο δήμαρχος του χωριού Άγγελος Πετρόπουλος.
Σήμερα η Ελλάδα έχει η χώρα χρωστάει περίπου 320 δισ. ευρώ, η ανεργία βρίσκεται στο 23% και το 44% των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών βρίσκονται χωρίς δουλειά, πάνω από το ένα πέμπτο των Ελλήνων ζουν χωρίς θέρμανση ή τηλεφωνική σύνδεση, ενώ το 2015 το 15% του πληθυσμού ζούσε σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας όταν το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2%

Αν και η χώρα, όπως γράφει ο δημοσιογράφος, παρουσιάζεται να είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια, εντούτοις η κοινωνική κρίση έχει ενταθεί. Ο Φόι αναφέρεται και στη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα του χάσματος ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και την σκληρή πραγματικότητα.
«Η πολιτική αστάθεια, που συστηματικά υπέσκαπτε τις προσπάθειες για να ξεπεραστεί η κρίση, βρίσκεται στον ορίζοντα [...] Οι πιθανότητες για νέες εκλογές ή κατάρρευση των συνομιλιών για το μέλλον της οικονομικής βοήθεια αυξάνοντα»
Διαβάστε το δημοσίευμα των Financial Times εδώ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου