Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Άρης, αλλά προκρίθηκε στους "16" του Champions League

Ο Άρης έπαιξε με τη "φωτιά" στη Γαλλία αλλά τελικά απέφυγε το κάζο του αποκλεισμού. Οι "κιτρινόμαυροι" ηττήθηκαν με 81-70 από τη Στρασμπούρ στην αποψινή ρεβάνς, αλλά πήραν την πρόκριση για τους "16" του Basketball Champions League χάρη στη νίκη τους με 72-53 στο πρώτο παιχνίδι στο "Nick Galis Hall".

Οι γηπεδούχοι κατά τη διάρκεια του αγώνα κάλυψαν τη διαφορά του -19 του πρώτου ματς, παίρνοντας προβάδισμα ακόμη και με +22 πόντους διαφορά. Ωστόσο, στο φινάλε ο Άρης μείωσε και με το -11 που ηττήθηκε πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Εκεί θα συναντήσει την επίσης γαλλική Βιλερμπάν. Ο επόμενος γύρος ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα και τα παιχνίδια είναι και πάλι διπλά, εντός και εκτός έδρας.
Κορυφαίος για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ο Θόδωρος Ζάρας. Ο Έλληνας γκαρντ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με το εύστοχό του τρίποντο και έδειξε το δρόμο για την ανατροπή της εις βάρος κατάστασης που είχε δημιουργηθεί ώστε να έρθει η επίτευξη του στόχου.
Tα δεκάλεπτα: 19-11, 39-28, 63-44, 81-70
Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 7, Ξανθόπουλος 3, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 6, Κάμινγκς 14, Ζάρας 19, Μούρτος, Σίμτσακ 2, Λούκας 2, Γιάνκοβιτς 11, Καββαδάς 2, Ντραγκίσεβιτς 4.
Στρασμπούρ (Κολέ): Λακόμπ 8, Σλότερ 13, Λελούπ 8, Γόλκερ 19, Τζαϊτέ 5, Κορτάλ 5, Ντιλίκινα 15, Μέρφι 8.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης είχε την υποστήριξη φιλάθλων του στο Στρασβούργο, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες της "κίτρινης" ΚΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου