Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά ο ΠΑΟΚ


Ο πολύ καλός ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 με τη Σάλκε στη "Veltins Arena" και αποκλείστηκε στους "32" του Europa League, αποχαιρετώντας όμως την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά.Ο Σεπφ άνοιξε το σκορ στο 23΄, με τον ΠΑΟΚ να απαντά
άμεσα, ισοφαρίζοντας δύο λεπτά αργότερα, στο 25΄, με αυτογκόλ του Νάστασιτς.
Η ομάδα του Ίβιτς, έχοντας στο πλευρό της περισσότερους από 4.000 οπαδούς που είχαν δυναμική παρουσία, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και διατήρησε την παράδοση που θέλει τον Δικέφαλο να μην χάνει σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδι εκτός έδρας. Ωστόσο, πλήρωσε την ήττα του με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα και έμεινε εκτός συνέχειας.
Οι "ασπρόμαυροι" έτρεξαν, πίεσαν και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, διεκδικώντας τη νίκη μέχρι το φινάλε. Η Σάλκε βέβαια είχε και αυτή ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη με καλύτερη το δοκάρι στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95΄).
Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ την πρώτη ευκαιρία
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά. Το πρώτο καλό σουτ στο παιχνίδι έγινε από τον Σάχοφ στο 9ο λεπτό, με την μπάλα να κοντράρει, να σκάει στο έδαφος και να καταλήγει στα χέρια του Φέρμαν που μπλόκαρε. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν μπει δυνατά στο ματς και μετά το πρώτο 10λεπτο είχαν την κατοχή της μπάλας γύρω από την περιοχή. Στο 17΄ μάλιστα ο Κουλούρης έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το πλασέ στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Σάλκε απάντησε στο 21ο λεπτό χάνοντας αυτή μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά του Νάλντο μετά από φάουλ που απέκρουσε δύσκολα και εντυπωσιακά ο Γλύκος, ενώ στην επαναφορά ο Κίτσιου έβαλε την προβολή στο σουτ του Χούντελαρ απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 22΄ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, με τον Μυστακίδη να προσπαθεί να αποφύγει τον Χέβεντες και να πέφτει μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, στο ριπλέι της φάσης φάνηκε πως δεν υπήρχε παράβαση καθώς ο Μυστακίδης έπεσε στον σταματημένο αμυντικό της Σάλκε.
Άνοιξε το σκορ η Σάλκε
Παρά το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, η Σάλκε άνοιξε το σκορ στο 23΄, κόντρα στη ροή του αγώνα. Οι Γερμανοί έβγαλαν ωραία αντεπίθεση, με τον Τσούπο-Μοτίνγκ να βρίσκει τον αμαρκάριστο Σεπφ δεξιά στην περιοχή και αυτός να πλασάρει στα δίχτυα νικώντας από κοντά τον Γλύκο.
Άμεση η απάντηση του ΠΑΟΚ
Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Δύο λεπτά μετά, στο 25΄, ο "Δικέφαλος" ισοφάρισε με αυτογκόλ του Νάστασιτς. Ο Μυστακίδης έβγαλε υπέροχη σέντρα από αριστερά, ο Κουλούρης έκανε την προβολή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το πόδι του Νάστασιτς που ακολουθούσε τη φάση.
Ισόπαλο το ημίχρονο
Στο 31΄ ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με τον Σάχοφ να βρίσκει τον Κίτσιου από δεξιά στην περιοχή, όμως το σουτ του τελευταίου να καταλήγει ψηλά άουτ. Στο 33΄ ο Κουλούρης σούταρε επίσης άστοχα μετά από κάθετη πάσα του Κάμπος, ο οποίος στην επόμενη φάση διαμαρτυρήθηκε για κράτημα του Νάστασιτς στην περιοχή όμως δεν υπήρχε πέναλτι. Στο 37΄ ένα διαγώνιο σουτ του Κάμπος έφυγε άουτ. Στο 39΄ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από υπέροχη κάθετη του Ουάρντα, αλλά η φάση δεν μέτρησε, αφού ο επιθετικός του ΠΑΟΚ υποδείχθηκε -σωστά- σε θέση οφσάιντ, όντας ελάχιστα εκτεθειμένος, λίγα εκατοστά μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο. Ο ΠΑΟΚ πατούσε πολύ καλά επιθετικά ψάχνοντας κι άλλο γκολ. Η Σάλκε πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχε ένα σουτ του Τσούπο-Μοτίνγκ στο 41΄, μία κεφαλιά του Χούντελαρ στο 43΄ μετά από σέντρα του Σπεφ από δεξιά και ένα πολύ καλύτερο σουτ του Μπενταλέμπ στο 44΄ που πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Γλύκου. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, με τον ΠΑΟΚ να είναι εξαιρετικός ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά δημιουργώντας αρκετές αξιόλογες φάσεις, αλλά είχε ορισμένα κενά στην άμυνα επιτρέποντας στην Σάλκε να του δημιουργήσει προβλήματα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές για καμία από τις δύο ομάδες. Από τα πρώτα λεπτά είχε καλό ρυθμός, με τον "Δικέφαλο" να κυκλοφορεί την μπάλα καλά, αναζητώντας κενούς χώρους για να απειλήσει. Το πρώτο καλό σουτ στο δεύτερο 45λεπτο έγινε από τον Τσούπο-Μοτίνγκ στο 54΄, με τον Γλύκο να μπλοκάρει σταθερά. Στο 57΄ ο Σεπφ έκανε το γύρισμα απ' τα δεξιά, ύστερα από πάσα του Χούντελαρ, αλλά ο Γλύκος πρόλαβε κι απομάκρυνε προτού ο Χέβεντες φανεί απειλητικός.
Αλλαγή συστήματος για ΠΑΟΚ
Στο 63΄ ο Ίβιτς είχε σκοπό να βάλει τον Ενρίκε στη θέση του Κάμπος στην επίθεση, όμως ένας μικροτραυματισμός του Μυστακίδη άλλαξε τα πλάνα του. Συγκεκριμένα, άλλαξε το σχήμα σε 4-2-3-1, με τον Κρέσπο να περνάει αριστερό μπακ, δύο στόπερ έμειναν οι Πούγγουρας και Μαλεζάς, δεξιά ο Κίτσιου, αμυντικά χαφ οι Τσίμιροτ-Σάχοφ, "δεκάρι" ο Ουάρντα, αριστερά ο Ενρίκε, δεξιά ο Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.
Πίεζε ο ΠΑΟΚ
Στο 65΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 69΄ μετά από προσπάθεια του Σάχοφ η μπάλα στρώθηκε στον Ενρίκε σε καλή θέση, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 72΄ μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μπίσεσβαρ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Φέρμαν. Στο 76΄ ο Σάχοφ έκανε ωραία προσποίηση και δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Φέρμαν να μπλοκάρει. Ο ΠΑΟΚ πάντως εξακολουθούσε να πιέζει και να γίνεται επικίνδυνος μεσοεπιθετικά.
Ευκαιρίες για Σάλκε
Στο 82΄ ο Κολάσινατς έκανε τη σέντρα, ο Χούντελαρ έστρωσε με το κεφάλι στον Μπενταλέμπ, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Στο 85΄ Ο Κέρερ κέρδισε την κόντρα απ' τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πούγγουρας έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 90΄ είχε καλή φάση ο ΠΑΟΚ. Ο Ενρίκε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πούγγουρας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Φέρμαν μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (95΄) η Σάλκε είχε δοκάρι. Ο Κέρερ επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο Πούγγουρας έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Γλύκος με εντυπωσιακή απόκρουση κρατάει το σκορ στα επίπεδα του 1-1!
Συνθέσεις:
Σάλκε (Μ. Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Χέβεντες, Γκάις, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (Κέρερ 84΄), Τσούπο-Μοτίνγκ (Γκορέτσκα 56΄), Χούντελαρ, Σεπφ, Νάστασιτς, Νάλντο (Μπαντστούμπερ 72΄).
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Μυστακίδης (Ενρίκε 63΄), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα (Μπίσεσβαρ 69΄), Κουλούρης, Κάμπος (Πέλκας 78΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου