Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κρήτη: Προετοιμάζονται για την απόβαση στην Αθήνα οι αγρότες

Κρήτη: Προετοιμάζονται για  την απόβαση στην Αθήνα οι αγρότεςΣε εγρήγορση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης προκειμένου να οργανώσει τον αγώνα του και να κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για τη μεγάλη απόβαση στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου.Οι αγρότες πραγματοποιούν σειρά συναντήσεων τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου όλα να είναι
έτοιμα και στις 8 Μαρτίου να δώσουν δυναμικό παρών στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα.
Μία τέτοια συνάντηση πραγματοποιούν μέλη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, καλώντας τοπικούς φορείς να συνδράμουν στον αγώνα τους.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν: «Έχοντας ως γνώμονα τη νέα εποχή που ξεκινά με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων (που αφορούν σε ασφαλιστικό και φορολογικό) και που συνεπάγεται την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, θα εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα.
Τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν τους παραγωγούς, τους εργαζομένους, του ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις βγαίνουν εκτός παραγωγής καθώς δεσμεύεται το 60%-80% των εισοδημάτων μας που καλούμαστε να καταβάλουμε για φόρους και εισφορές. Όλο και περισσότεροι οδηγούνται στις ουρές για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.
Όλο και περισσότεροι δίνουν τέρμα στη ζωή τους μην μπορώντας να ζουν με τσαλακωμένη αξιοπρέπεια. Είμαστε περήφανος λαός και αυτοί φρόντισαν με τα μέτρα τους να μας υποτάξουν, να κατασπαράξουν πρώτα εμάς και να καρπωθούν έπειτα τη γη μας που με τόσο αγώνα και ιδρώτα καλλιεργούμε.
Οι περήφανοι γέροντές μας, που σήκωσαν πολλές φορές ανάστημα στους κατακτητές, που αψήφησαν το κρύο και την πείνα και πολέμησαν στα βουνά, σκύβουν πια το κεφάλι ντροπιασμένοι γιατί δεν μπορούν πλέον να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Αν αυτούς τους γέροντες, τους βοηθούσαν τα κουρασμένα τους πόδια και δεν πονούσαν τα ροζιασμένα χέρια τους, θα οδηγούσαν αυτοί τον αγώνα που επιβάλλεται να κάνουμε. Δεν επιτρέπεται πια να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα από τους καναπέδες. Το χρωστάμε στους παλιούς, Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, Το κληροδοτούμε στους νέους.
Αυτή η γενιά πρέπει να αγωνιστεί. Ελάτε να γίνουμε μία γροθιά, να αγωνιστούμε και να εξαντλήσουμε κάθε μορφή αγώνα κατά των μέτρων αυτών ενάντια του συνόλου του ελληνικού λαού, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη γη μας και να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας.
Η μάχη πρέπει να δοθεί στην Αθήνα, στις 08/03/2017 (αναχώρηση στις 07/03/2017, από τα λιμάνια της Κρήτης) εκεί που ζουν χιλιάδες απελπισμένοι που μπορούν να έρθουν μαζί μας, να αποκτήσει ο αγώνας μας καθολικό νόημα και σημασία. Να εκθέσουμε τα αιτήματά μας και να μην υποχωρήσουμε μέχρι να αποσυρθούν αυτά τα μέτρα. Αν ενωθούμε, Αν επιμείνουμε, Αν βάλουμε στόχο Θα νικήσουμε και η νίκη μας θα είναι νίκη ολόκληρου του λαού».
Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου