Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Πρίφτης: Μεγάλης σημασίας η σειρά με τον ΠΑΟΚ, θα βάλει "τίτλο" σε μια δύσκολη χρονιά

Αποτέλεσμα εικόνας για priftis
Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε στη Media Day του Άρη ενόψει της έναρξης των πλέι οφ της Basket League, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων":

Για την προετοιμασία του Άρη για τα play-offs: «Δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα για κάποιο φιλικό και κάναμε προπονήσεις. Έχουμε και έναν καινούργιο παίκτη και θα είχαμε απόλυτη ανάγκη από ένα φιλικό, ίσως και δύο, στην προσπάθειά μας να τον εντάξουμε στο σύνολο και να τον δούμε κι εμείς, γιατί πρόκειται για μία νέα γνωριμία και οι γνωριμίες αυτές δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε».
Για το επίπεδο ετοιμότητας του Σκοτ: «Δεν μπορώ να απαντήσω με σαφήνεια και να το προσδιορίσω. Μέσα από την προπόνηση μπορεί να έχω μια ιδέα, αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πω ότι είναι πολύ έτοιμος, ειδικά για ένα τέτοιο παιχνίδι. Η ομάδα κατά βάση θα στηριχτεί στο υπάρχον δυναμικό της και ανάλογα με τον τρόπο που εξελίσσεται το ματς και το ένστικτό μου εκείνη τη στιγμή, γιατί είναι καθαρά αποφάσεις που συνδυάζουν και τη λογική και το ένστικτο, θα αποφασίσω στη διάρκεια του παιχνιδιού πώς και πόσο θα τον χρησιμοποιήσω».
Για το κενό μεταξύ το τέλος της κανονικής περιόδου και των play-offs: «Η απραξία μας βοήθησε σε ένα σημείο, γιατί είχαμε αρκετούς τραυματίες. Σίγουρα δε βοήθησε στην προετοιμασία μας σε ό,τι αφορά τον ρυθμό των αγώνων που χρειάζεται να έχεις πριν από τα play-offs».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει πάρα πολλές αλλαγές. Θα έλεγα ότι με βάση το ρόστερ, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει κάπως την εικόνα. Προς βελτίωσή του, οι τελευταίες του προσθήκες ήταν τέτοιες που του έχουν προσδώσει κάποια πλεονεκτήματα, ειδικά στο σκοράρισμα. Έχει προσθέσει κάποιους πολύ ταλαντούχους παίκτες. Εμείς είχαμε αντίθετη διαδρομή, ελαφρύναμε κάπως την ομάδα μας, έφυγαν κάποια παιδιά, φέραμε κάποιους παίκτες όπως ο Jackson και τώρα ο Scott ο οποίος ήρθε τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι η δική μας ομάδα θα στηριχτεί περισσότερο στον κορμό που έχει όλο το χρόνο παρά στα νέα πρόσωπα».
Για το ότι ο κορμός του Άρη είναι κατά βάση ελληνικός και αν αυτό θα παίξει ρόλο σε μία σειρά με ιδιαιτερότητες, όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ: «Στο συναισθηματικό κομμάτι, το οποίο σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ έντονο, νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο. Η ομάδα μας πράγματι είναι μία ελληνική ομάδα, κατά 80% θα έλεγα. Στο παρκέ υπάρχουν πολλές φορές Έλληνες, ακόμα και τέσσερις στους πέντε στο μεγαλύτερο μέρος κάποιου αγώνα. Νομίζω ότι αυτό είναι το στοιχείο μας και σ’ αυτό πρέπει να στηριχτούμε και μέσα απ’ αυτά τα παιδιά να μπορέσουμε να αποδώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτής της σειράς».
Για το αν οι δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο αποτελούν επιπλέον κίνητρο: «Είναι κάτι που δημιουργεί και ψυχολογικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και ένα κίνητρο για μας. Και τας δύο ισχύουν».
Για το αν ο Άρης είναι «πεινασμένος» αυτήν την περίοδο: «Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πιο πεινασμένη απ’ ότι ήταν στη διάρκεια της σεζόν. Βγάζει ένα συναίσθημα, έχουμε μία μεγαλύτερη ομοιογένεια. Πιστεύω ότι αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο σ’ αυτήν τη σειρά, όπως πιστεύω ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι δύο ομάδες σε ότι αφορά συγκεκριμένα συστατικά ενός αγώνα που παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως είναι το μακρινό σουτ τα λάθη, τα ριμπάουντ».
Για τη σημασία που έχει το πλεονέκτημα έδρας του Άρη: «Το γήπεδό μας είναι το γήπεδό μας και σίγουρα δημιουργεί ένα πλεονέκτημα σε μας. Από την άλλη, όπως είπα νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει αντιστρέψει λίγο την κατάσταση, βελτιώνοντας πάρα πολύ το ρόστερ του και νομίζω ότι με βάση αυτά τα δύο στοιχεία, εξισσοροπούνται εκατέρωθεν τα δύο αυτά πλεονεκτήματα».
Για το ποιο είναι το κίνητρο στα play-offs: «Υπάρχει πολύ μεγάλο κίνητρο, να είμαστε στην τετράδα σε πρώτη φάση κι από εκεί και πέρα να δούμε».
Για το αν η σειρά με τον ΠΑΟΚ θα βάλει τον «τίτλο» του Άρη στην τρέχουσα σεζόν: «Η χρονιά είναι δύσκολη και με πολλές ιδιαιτερότητες. Κατ’ εμέ, ναι, θα βάλει τίτλο. Είναι μεγάλης σημασίας αυτή η σειρά, σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα από μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου