Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σήκωσε το Europa League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Το ήθελε όλη τη χρονιά, το πίστεψε, το πάλεψε και εντέλει το... σήκωσε στη Στοκχόλμη! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνο, επικράτησε με 2-0 του Άγιαξ στον μεγάλο τελικό του Europa League και κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στην
ιστορία της!

Οι "κόκκινοι διάβολοι" στον 7ο τελικό τους πήραν αυτό που έλειπε απ'την τροπαιοθήκη τους, καθώς έχουν κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League (1968, 1999, 2008), μία φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων (1991), μία φορά το ευρωπαϊκό Super Cup (1991), έχουν κάθε τρόπαιο στην Αγγλία και αλλά διηπειρωτικό (1999), όπως και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2008).
Το πιο σημαντικό πάντως είναι πως η Γιουνάιτεντ εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Champions League, έτσι η Αγγλία θα έχει 5 ομάδες εκεί, αν η Λίβερπουλ περάσει απ'τα προκριματικά.
Τα γκολ που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης, πέτυχαν οι Πογκμπά στο 18' και Μχιταριάν στο 48', με τον Πορτογάλο τεχνικό να διατηρεί το απόλυτο σε τελικούς!
ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ (82' Φρένκι ντε Γιονγκ), Σένε (70' Φαν ντε Μπέικ), Κλάασεν, Ζιγές, Μπερτράν Τραορέ, Γιουνές, Ντόλμπεργκ (62' Νταβίντ Νέρες).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Αντέρ Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Μάτα (90' Ρούνεϊ), Μχιταριάν (74' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (84' Μαρσιάλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου