Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο με πριμ 17.500 ευρώ το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

Οι νέοι όροι για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»Γενναιόδωρο σε επιχορηγήσεις για τη χαµηλή και µεσαία εισοδηµατική τάξη, µε τη δηµιουργία έξι εισοδηµατικών κατηγοριών, που συνδέονται µε τα κοινωνικά και οικονοµικά χαρακτηριστικά των ωφελουµένων θα είναι το νέο πρόγραµµα «Εξοικονοµώ κατ’ οίκον ΙΙ» καθώς προβλέπεται
ότι θα επιδοτεί µέχρι το 70% της δαπάνης για την ενεργειακή αναβάθµιση κατοικιών µοιράζοντας ως και 17.500 ευρώ στους δικαιούχους.
Το νέο πρόγραµµα θα προικοδοτηθεί µε κονδύλια 292,2 εκατ. ευρώ ως δηµόσια συµµετοχή και αναµένεται να προκηρυχθεί τον Σεπτέµβριο, αµέσως µετά τη διασφάλιση της συµµετοχής των τραπεζών στο σχήµα ώστε να δοθεί η δυνατότητα παροχής χαµηλότοκων δανείων. Η σχετική πρόσκληση του ΕΤΕΑΝ προς τις τράπεζες εστάλη τις προηγούµενες ηµέρες, µε καταληκτική προθεσµία για την υποβολή προτάσεων την 25η Αυγούστου. 

Μάλιστα, σύµφωνα µε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, «δίνεται η δυνατότητα συµµετοχής µε ίδια κεφάλαια, µε την κατάργηση της προϋπόθεσης τραπεζικού δανεισµού, για τη συµµετοχή στο πρόγραµµα και απλοποιείται η διαδικασία ένταξης στο πρόγραµµα, µε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου