Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ανεφάρμοστο φαντάζει εκ πρώτης όψεως το πλαίσιο του αγροτικού συνδικαλισμού

Οι αγρότες τρομάζουν την κυβέρνηση: Κάλεσμα Αποστόλου για διάλογο Στην λογική του κρατισµού, αλλά και του κατακερµατισµού του αγροτικού κινήµατος, κινείται, η κατά τα άλλα, θετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για θεσµοθέτηση ενός πλαισίου λειτουργίας των αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Εκ πρώτης όψης, το σχέδιο νόµου που έθεσε σε διαδικασία διαβούλευσης µέχρι τις 15 Σεπτεµβρίου η Βάθη, φαντάζει ανεφάρµοστο, λόγω της πολυπλοκότητας, του πλήθους των δοµών συνδικαλισµού που εισάγει και της διαφαινόµενης αδυναµίας «συνεργασίας» µεταξύ αυτών.

Μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόµου που τέθηκε σε διαβούλευση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Άρθρο 1
Συνδικαλιστικές οργανώσεις – Ενώσεις Αγορών Παραγωγών
1. Συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών και αγροτισσών που µπορούν να συνιστώνται και να λειτουργούν στον αγροτικό χώρο αποτελούν οι Κλαδικοί Αγροτικοί Σύλλογοι (ΚΑΣ), οι Κλαδικές Οµοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΚΟΑΣ), οι Κλαδικές Εθνικές Συνοµοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΚΕΣΑΣ), οι Ενώσεις Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).
2. Παραγωγοί βιολογικής ή συµβατικής γεωργίας που διακινούν τα προϊόντα τους σε αγορές παραγωγών, µπορούν να ιδρύουν Ενώσεις Αγορών Παραγωγών (ΕΑΠ), Οµοσπονδία Ενώσεων Αγορών Παραγωγών (ΟΕΑΠ) και Συνοµοσπονδία Ενώσεων Αγορών Παραγωγών (ΣΕΑΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου