Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Δημοσκόπηση Palmos Analysis - TVXS: Ποιος προηγείται στην κούρσα της ηγεσίας για την κεντροαριστερά;

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογες κεντροαριστεραMε τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς να πλησιάζουν (12 και 19 Νοεμβρίου) ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης τηςPalmos Analysis για το
 tvxs.gr, για το αν ο υπό διαμόρφωση πολιτικός χώρος προσελκύει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων αλλά και για το ποιος υποψήφιος αρχηγός συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις. 
Στην ερώτηση αν «θα ψηφίσετε για την ανάδειξη αρχηγού του νέου κόμματος», το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 13% δηλώνει πως θα ψηφίσει, ενώ το 11% απαντά ότι ίσως ψηφίσει. 
Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν για αρχηγό προέρχεται από τον χώρο της ΔΗΣΥ, σε ποσοστό 53%, ενώ από τους ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 προέρχεται μόνο το 11%. Από τους ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει ΝΔ, το 9%. 
Στην ερώτηση πόσο πιθανό θεωρείτε να ψηφίσετε το νέο κόμμα στις επόμενες εκλογές, το 51% απαντά ότι σίγουρα δεν θα το ψηφίσει, το 22% απαντά ότι είναι πιθανόν να το ψηφίσει, ενώ μόλις το 5% απαντά ότι θα το ψηφίσει σίγουρα. 
Διαβάστε το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Palmos Analysis(πρόθεση ψήφου, εκτίμηση εκλογικής επιρροής, παράσταση νίκης) και τηνανάλυση του Πασχάλη Τεμεκενίδη. 
Όσον αφορά τους υποψήφιους αρχηγούς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είναι αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα το 18% δηλώνει ότι θα ήθελε να είναι αυτή η νικήτρια της εσωκομματικής διαδικασίας. 
Διαβάστε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Palmos Analysis(νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου, μέλλον της χώρας, νοικοκυριό)
Δεύτερος ακολουθεί ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με 10% και τρίτος ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με 9%. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5% και ο Γιάννης Ραγκούσης με 3%. Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παίρνουν ακόμη πιο χαμηλά ποσοστά, 2% και 1% αντίστοιχα. 
Υψηλότερα ποσοστά από όλους τους υποψηφίους παίρνει η απάντηση «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» που συγκεντρώνει ποσοστό 29% ενώ το 23% των ερωτηθέντων απαντούν αυθόρμητα ότι δεν έχουν γνώμη. 
Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει και το υψηλότερο ποσοστό στους ψηφοφόρους της ΔΗΣΥ το 2015 (58%). Στον ίδιο χώρο ο Σταύρος Θεοδωράκης παίρνει 3% ενώ ο Γιώργος Καμίνης 14%. 
Ανάμεσα σε αυτούς που απαντούν ότι θα ψηφίσουν για αρχηγό, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 38%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 10% και ο Γιώργος Καμίνης 14%. Αντίστοιχα σε αυτούς που λένε ότι ίσως ψηφίσουν η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 31%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 13%, ενώ ο Γιώργος Καμίνης 12%. 
Η ταυτότητα της έρευνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου