Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Γεννηματά: Με τον Καμίνη και τον Θεοδωράκη προχωράμε μαζί

Εκκληση να έρθουν να ψηφίσουν οι πολίτες και στον β’ γύρο των εκλογών για την Κεντροαριστερά απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζοντας «καθοριστική» την ψήφος τους.
«Η πρωτοβουλία που πήρα για την αναγέννηση της
Παράταξης επικυρώθηκε από 212.000 πολίτες» δήλωσε στο ραδιόφωνο news247 η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ.
Οπως επεσήμανε «αυτή την Κυριακή είναι καθοριστική η ψήφος των προοδευτικών πολιτών για την ολοκλήρωση της μεγάλης παράταξης και τη νικηφόρα πορεία. Γιατί πρέπει να αναμετρηθούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές στα ίσα και θα αναμετρηθούμε στα ίσα και με τη Ν.Δ. και με το ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Μητσοτάκη και με τον κ. Τσίπρα».
Διαβεβαίωσε δε ότι «δεν θα υπάρχει ταλαιπωρία,.δεν θα υπάρξουν ουρές γιατί δεν χρειάζεται νέα εγγραφή, δεν χρειάζεται συμμετοχή οικονομική. Απλά εμφανίζονται με την ταυτότητα και ψηφίζουν. Είναι μια πάρα πολύ πιο γρήγορη διαδικασία σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή».
Η Φώφη Γεννηματά παραδέχθηκε ότι «πάντα τη δεύτερη Κυριακή η συμμετοχή είναι μικρότερη, ωστόσο εκτιμώ οι προοδευτικοί πολίτες νοιάζονται για το εγχείρημα και θα είναι ξανά παρόντες».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Καμίνης καλούν τους ψηφοφόρους τους να συμμετέχουν την επόμενη Κυριακή και θεωρώ ότι και πάλι οι προοδευτικοί πολίτες θα ανταποκριθούν και θα έρθουν για να ολοκληρώσουν όλη αυτή την προσπάθεια».
Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα: «Με τον Γ. Καμίνη και τον Σ. Θεοδωράκη μαζί προχωράμε, νοιάζονται για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς και γι’ αυτό στέλνουν καθαρά μηνύματα από την πρώτη στιγμή». Μια φράση που ερμηνεύεται ως υπονοούμενο ότι οι κ.κ. Καμίνης και Θεοδωράκης θα στηρίξουν την ίδια στον β’ γύρο κόντρα στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα σημείωσε παράλληλα ότι «πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πρωταγωνιστές όλους όσοι ήταν στη πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας και δεν εννοώ μόνο τους συνυποψήφιους - που το θεωρώ δεδομένο - αλλά και τα κόμματα και τις κινήσεις που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και δεν είχαν επιλέξει να έχουν υποψήφιο». Ανέφερε ως τέτοια το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, την Δημοκρατική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών, τη ΕΔΕΜ για τη σοσιαλδημοκρατία κ.λπ. «Όλοι μαζί θα πρέπει να οργανώσουμε το συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα για την ολοκλήρωση της προσπάθειας» είπε.
Ερωτηθείσα για τον συντονισμό των κομμάτων και των πολιτικών φορέων είπε πως «είναι θέμα της επόμενης μέρας. Είναι συζήτηση της Δευτέρας. Προηγείται η Κυριακή. Έχουμε δείξει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που ήταν η πρώτη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, ότι καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα πολύ πετυχημένο συνέδριο με ομόφωνες αποφάσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά το έχουμε πετύχει. Ξέρουμε πώς να το επαναλάβουμε. Έχουμε ανοίξει πια τον δρόμο και θα διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο συνέδριο του ενιαίου φορέα».
Τέλος, η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την συμπαράστασή της στους ανθρώπους που πλήττονται αυτή την ώρα, στην Δυτική Αττική, στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, στους Δήμους και τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για την αποζημίωση των πληγέντων».


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου