Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησηςΤον τρόπο που θα δίνουν εξετάσεις οι υποψήφιοι οδηγοί από την 1η Μαΐου 2018 ανέλυσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης . Ειδικότερα ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στον ANT1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη τόνισε ότι οι εξεταστές δεν θα βρίσκονται πλέον
εντός του οχήματος την ώρα της εξέτασης αλλά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα επικοινωνούν με τους υποψήφιους οδηγούς με τη χρήση της τεχνολογίας.
Όπως επισήμανε ο υφυπουργός στόχος των αλλαγών στις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης είναι να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή και να "μπλοκάρονται" τα φαινόμενα χρηματισμού.
Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η αδιαφάνεια του νέου τρόπου εξέτασης, υπάρχει πρόβλεψη οι εξεταστές να αλλάζουν καθημερινά εξεταστικό κέντρο. Μπορεί δηλαδή ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, για παράδειγμα, να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα και το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει καθημερινά.
Σχετικά με το θέμα της θεωρίας των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης, ο υφυπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν και εκεί πολλά και κατά βάση "η Θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα", είπε και συμπλήρωσε ότι "και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας".
Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ του enikonomia.gr σχετικά με τα βαριά πρόστιμα που έρχονται για τις εταιρείες οδικής βοήθειας που αφήνουν ώρες τους συνδρομητές τους να περιμένουν ακινητοποιημένοι στο δρόμο.
Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου