Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Δικαίωση για Καρχιμάκη και άλλους υπαλλήλους της ΕΥΠ- Δεν παραπέμπονται σε δίκη για το σχέδιο «Πυθία» με Καραμανλή

Καρχιμάκης: Επιτακτικός ο εκσυγχρονισμός του μοντέλου απονομής δικαιοσύνηςΡαγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του σχεδίου «Πυθία» αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και υπάλληλοι της ΕΥΠ δεν παραπέμπονται σε δίκη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Documento, με νέο
βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ακυρώνει την παραπομπή σε δίκη των μέχρι τώρα κατηγορουμένων, εξαφανίζει το εγκαλούμενο βούλευμα και διατάσσει περαιτέρω ανάκριση της υπόθεσης.
Είχαν προηγηθεί εφέσεις που είχαν υποβάλλει κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το Συμβούλιο Εφετών να κάνει δεκτή την υπ’ αριθμόν 131/17 έφεση μιας εκ των κατηγορουμένων.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως το Συμβούλιο Εφετών έκρινε στην ουσία ότι ορισμένα σημεία της πολύκροτης υπόθεσης ίσως δεν είχαν μελετηθεί σωστά και ότι χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης, τινάσσοντας στον «αέρα» τη μέχρι τώρα πορεία της ανάκρισης.
Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (3269/2017) παρέπεμπε σε δίκη τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα William Basil, τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς επίσης και υπαλλήλους της ΕΥΠ, με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας. Το ίδιο βούλευμα είχε θέσει μάλιστα στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε σε συνεργούς, άγνωστους -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- δράστες που φέρονται να είχαν συνδράμει τον Wiliam Basil στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.
Σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή εξέλιξη δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση,  με πολλούς να κάνουν λόγο πλέον για "κυνήγι μαγισσών".
Υπενθυμίζεται, πως πριν λίγους μήνες ο Μιχ. Καρχιμάκης με δήλωσή του  έκανε λόγο για παραπομπή σε δίκη αγνοώντας τα επίσημα στοιχεία της Πολιτείας και υιοθετώντας την καταγγελία υποδίκου. "Ασφαλώς, δε και για την πληρότητα της αποκατάστασης της πραγματικότητας η όποια συσχέτιση της ανωτέρω υπόθεσής μου με την υπόθεση Πυθία είναι απολύτως άστοχη και ατυχής", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου