Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μέχρι την Παρασκευή στη Φ. Γεννηματά το μητρώο μελών του Κινήματος Αλλαγής

Αποτέλεσμα εικόνας για κινημα αλλαγησΜέχρι την Παρασκευή θα βρίσκεται στα χέρια της Φώφης Γεννηματά το μητρώο μελών του νέου κόμματος. Όπως ενημερώθηκαν τα μέλη της επιτροπής Βγόντζα που συνεδρίασε την Τρίτη, σε καλό κλίμα, ο κατάλογος των περίπου 80 χιλιάδων πολιτών που κατά την διαδικασία εκλογής επικεφαλής δήλωσαν
ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν και στις ιδρυτικές διαδικασίες του νέου φορέα θα παραδοθεί στην κυρία Γεννηματά από την εταιρία OTS. 

Αμέσως μετά την παράδοση του μητρώου μελών του νέου κόμματος στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, μέσω μιας νέας ιστοσελίδας που θα υπάρξει για το Συνέδριο θα γίνεται: η εγγραφή των νέων μελών, η επικαιροποίηση στοιχείων των μελών αλλά και η πληρωμή του ενός ευρώ για την συμμετοχή στην εκλογή των συνέδρων. Στο σημείο αυτό πάντως το πιθανότερο είναι να υπάρξει η δυνατότητα σε όποιον δεν πληρώσει το ένα ευρώ διαδικτυακά να το κάνει πριν την κάλπη.


Τα εκλογικά κέντρα



Ένα θέμα που απασχόλησε την επιτροπή ήταν αυτό των εκλογικών κέντρων. Έχει ειπωθεί ότι θα εκλογικά κέντρα θα είναι ίδια με αυτά της διαδικασίας για την εκλογή επικεφαλής. Ωστόσο τότε ο προγραμματισμός αφορούσε έως και 250 χιλιάδες άτομα. Το εκλογικό σώμα για την ανάδειξη των συνέδρων θα είναι σαφώς πιο περιορισμένο. Η αρχική πρόταση για τα εκλογικά κέντρα θα παρουσιαστεί περί τις 14 Φεβρουαρίου αλλά ο κατάλογος τους θα οριστικοποιηθεί μετά τις 22 Φεβρουαρίου, οπότε θα καταρτιστούν και οι εκλογικοί κατάλογοι. Σε κάθε περίπτωση θα είναι λιγότερα. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στους περισσότερους από τους 325 δήμους της χώρας οι εκλογικοί κατάλογοι θα περιλαμβάνουν λιγότερους από 1000 ψηφοφόρους. Σε αυτούς τους δήμους θα στηθεί ένα εκλογικό κέντρο. Στους μεγάλους δήμους που θα υπάρχουν περισσότερα του ενός εκλογικά τμήματα ο Δημοτικός Εκλογικός Κατάλογος θα είναι διαθέσιμος σε κάθε Εκλογικό Τμήμα διαδικτυακά ώστε όποιος ψηφίζει σε ένα ΕΤ να μη μπορεί να ξαναψηφίσει σε άλλο. Ζητήματα όπως του που ψηφίζει ο καθένας αλλά και άλλα ανοιχτά ερωτήματα θα αποσταλούν προς το Πολιτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει. 

Η επιτροπή προχώρησε στη σύσταση 5 επιτροπών. Στην επιτροπή Διαδικασιών, Εκλογικών Κέντρων, Εξωτερικού, Δεοντολογίας καθώς και στη Κεντρική εφορευτική επιτροπή. 


Σε καλό κλίμα η συνεδρίαση



Η συνεδρίαση στην οποία πήραν μέρος οι, Βγόντζας Αντώνης (Πρόεδρος), Βρυώνη Νανά, Ελενόπουλος Γιώργος, Κατσαντώνης Αλέξανδρος, Κοντιάδης Ξενοφών, Λεβέντης Θανάσης, Ντέλκος Θανάσης, Παρασκευόπουλος Νότης, Σιατερλής Παναγιώτης, Στυλιανίδης Νίκος, Σφηκάκης Πέτρος, Φαλδαμής Νίκος, έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο κ. Βγόντας ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον ορίσει επικεφαλής της ΑΕΔΔ, στο δεύτερο μέρος της αποστολής της, την πορεία προς το συνέδριο, μετά την επιθυμία του Νίκου Αλιβιζάτου να μετέχει στις περαιτέρω διαδικασίες για την ίδρυση του νέου φορέα, ως απλό μέλος.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η επιτροπή Βγόντζα δεν είναι συνέχεια της επιτροπής Αλιβιζάτου. Η νέα επιτροπή εγγυάται το αξιόπιστο της διαδικασίας εκλογής συνέδρων αλλά δεν αποφασίζει για την ίδια τη διαδικασία όπως η επιτροπή Αλιβιζάτου. Άλλωστε όπως επεσήμανε προς τα μέλη της επιτροπής και ο ίδιος ο κ. Βγόνζτας τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει ο Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και φυσικά το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.


ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου