Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ξεμπλοκάρει η β' δόση για τους Νέους Αγρότες του 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέους ΑγρότεςΤρία χρόνια μετά την ένταξή τους στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης, το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησαν την υποχρεωτική εκπαίδευση οι νέοι του 2014, προϋπόθεση για να πληρωθούν τη δεύτερη δόση. Τα μαθήματα τελείωσαν αισίως, ωστόσο 6 μήνες μετά και ακόμα η εν λόγω πίστωση
δεν έχει γίνει.
Η καλή είδηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι ότι αυτό το διάστημα αρχίζει να ομαλοποιείται η διαδικασία, καθώς οι κατά τόπους περιφερειακές Διευθύνσεις σε συνεργασία με τις νομαρχίες θα αρχίσουν να καταχωρούν τους δικαιούχους που τελείωσαν τα σεμινάρια, να στέλνουν τις λίστες στον Οργανισμό Πληρωμών, οπότε και να ξεμπλοκάρει το θέμα των πιστώσεων.
«Είχε κολλήσει η πληρωμή στα σεμινάρια του ΕΛΓΟ, ωστόσο αυτό το διάστημα θα υπάρχει μια καλή ροή» διαβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κέντρος μιλώντας στην εφημερίδα Agrenda, διευκρινίζοντας ότι «τα σεμινάρια αποτελούν προϋπόθεση για τη δεύτερη δόση των νέων αγροτών».
Από την πλευρά τους οι νέοι του 2014 ζητούν την άμεση καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται, ενώ εκφράζουν φόβους ότι η καθυστέρηση αυτή θα τους στερήσει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα Σχέδια Βελτίωσης, που τρέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου