Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Προσγειώθηκε στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς -Ιστορική επίσκεψη, κρίσιμες συναντήσεις

Φωτογραφία: IntimeNewsΣτα Σκόπια έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αεροπλάνο στην πρώτη και συμβολική, απευθείας πτήση στο προσφάτως μετονομασθέν αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της πΓΔΜ από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνής Αερολιμένας Σκοπίων».

Οπως μεταδίδει το σκοπιανό mkd, τον Νίκο Κοτζιά υποδέχθηκε σκοπιανή αντιπροσωπεία και στη συνέχεια θα έχει δείπνο εργασίας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ελληνα αξιωματούχου μετά από 12 χρόνια, στην πρωτεύουσα των Σκοπίων.

Την Παρασκευή, ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα έχει μπαράζ επαφών και διαπραγματεύσεων τόσο με την πολιτική ηγεσία της χώρας, όσο και με την αντιπολίτευση.
Αρχικά, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει τις επαφές του με τον κ. Ντιμιτρόφ. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει η ενημέρωση των Ελλήνων και των Σκοπιανών δημοσιογράφων σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών. 
Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Φωτογραφίες: IntimeNews


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου