Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Κίνημα Αλλαγής : Οι θέσεις στο νέο καθοδηγητικό όργανο πως μοιράστηκαν

Κίνημα Αλλαγής: Όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας στο παρά πέντε του συνεδρίου Οι θέσεις στο νέο καθοδηγητικό όργανο μοιράστηκαν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 128, Ποτάμι 67, ΚΙΔΗΣΟ 50, Ανδρουλάκης 41, ΔΗΜΑΡ 35, Καμίνης 30Χρειάστηκε να φθάσουν στο παρά πέντε του συνεδρίου προκειμένου τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να συμφωνήσουν στη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής. 



Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Παπανδρέου επέμειναν μέχρι τελευταία στιγμή πως δε θα πρέπει να υπάρξει εκλογή. Ξεκαθάρισαν, μάλιστα, πως αν στηθούν κάλπες θα απέχουν από τη ψηφοφορία.

Η θέση αυτή υποστηρίχθηκε τελικά και από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε καταθέσει πρόταση για εκλογή, αλλά με συμφωνημένες αναλογίες για το κάθε κόμμα.

Για χάριν της ενότητας υποχώρησε ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος ήταν υπέρ της εκλογής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η Φώφη Γεννηματά από το Πολιτικό Συμβούλιο της Δευτέρας είχε περιγράψει δύο ενδεχόμενα: εκλογή με ένα μίνιμουμ συμμετοχής για όλους και συνθετική- αναλογική συγκρότηση των κομματικών οργάνων χωρίς εκλογές.

Με δεδομένη την πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη (απουσίαζε στις Βρυξέλλες) και τον ενημέρωσε για τις θέσεις των υπολοίπων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στη θέση του πως θα έπρεπε το Συνέδριο να εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή, αλλά ότι για χάριν της ενότητας δε θα εμποδίσει τη λήψη απόφασης.

Οι θέσεις στο νέο καθοδηγητικό όργανο μοιράστηκαν ως εξής: ΠΑΣΟΚ 128, Ποτάμι 67, ΚΙΔΗΣΟ 50, Ανδρουλάκης 41, ΔΗΜΑΡ 35, Καμίνης 30
Η απόφαση του πολιτικού συμβουλίου:

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε για την προετοιμασία του Ιδρυτικού Συνεδρίου. 

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις όλων των μελών του, αποτέλεσε η ανάγκη για μια διαδικασία που θα έχει ως προτεραιότητα τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε επίσης, στα όργανα του Κινήματος να υπάρχει συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς. 

Για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών.

Με την απόφασή μας, στέλνουμε ένα μήνυμα πίστης στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος. 

Πάνω απ’ όλα, είναι η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.



protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου