Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Μανώλης Χριστοδουλάκης : -Οι στρατηγικές σχέσεις του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπληρωματικές ή ανταγωνιστικές;

Φωτογραφία του Kyriakos Melas.Το Κίνημα Αλλαγής είναι η νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου, με ιστορική συνέχεια και μαζική κοινωνική βάση, που εκφράζει το χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Και καλό είναι όσοι υπαινίσσονται συμπληρωματικές στρατηγικές σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και μία δήθεν σοσιαλδημοκρατική στροφή του να μας εξηγήσουν:

Τι σχέση έχει η σοσιαλδημοκρατία με αυτούς που στο όνομα της "αριστεράς" το μόνο που κάνουν είναι να κόβουν μισθούς και συντάξεις, να αυξάνουν φόρους και εισφορές, να διαλύουν το κοινωνικό κράτος. Τι σχέση έχει ο δημοκρατικός χώρος με αυτούς που, κάθε μέρα που περνάει, υπονομεύουν όλο και περισσότερο τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία των εξουσιών. Τι σχέση έχουν οι προοδευτικοί πολίτες με αυτούς που πάνε χέρι-χέρι με τους ακροδεξιούς, ομοφοβικούς, ρατσιστές των ΑΝΕΛ και του Καμμένου. Τι σχέση έχει η ιστορία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αλλαγής, της ουσιαστικής δημοκρατίας, των κοινωνικών αγώνων, του πατριωτισμού και της ευθύνης, με αυτούς που στήνανε πλατείες παρέα με τη Χρυσή Αυγή, με αυτούς που νομιμοποίησαν τη βία ως μέσω αντίδρασης στο όνομα της "αγανάκτησης", με αυτούς που υποσχέθηκαν ελπίδα και χρέωσαν τη χώρα 200 δις, με αυτούς που είπαν τα πιο χυδαία ψέματα στον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να καταλάβουν και να γαντζωθούν στην εξουσία.
Όλα τα παραπάνω, είναι στρατηγικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, και ακριβώς για αυτό το λόγο η δική μας επιλογή είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές χωρίς καμία συμπληρωματική σχέση μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου